Marineret kartoffelsalat

1-1,2 kg Kanelkartofler  

Marinade af:

1½ spsk. balsamico-eddike

1 dl. vindruekerneolie

1 dl. jomfru-olivenolie

1½ spsk. vand

et par dråber honning

salt og peber

1-1½ dl. hk. persille

2-3 store hårdkogte æg

 Lav først marinaden. Hæld balsamico, de to slags olie, vand, et par dråber honning, salt og peber i et glas med skruelåg og ryst marinaden godt sammen. Lad den trække smag ca. 20 min. Den kan stå længere. Skrab kartoflerne og skær dem i skiver. Større kartofler halveres først på langs. Hæld skiverne i kogende letsaltet vand og kog op. Kog dem ca. 4 min., til de er møre, men endelig ikke bløde. Hæld vandet fra. Ryst igen marinaden sammen og smag den til. Bland marinaden og de varme kartoffelskiver i en skål med stor bund. Vend forsigtigt skiverne rundt nogle gange, mens de køler af. Vend ca. 1 dl. hk persille i kartoffelsalaten, lige før den hældes op på et fad. Hak de hårdkogte æg og drys dem over sammen med resten af persillen. Spis groft rugbrød til.

 

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: