ÆBLER OG BLEGSELLERI MED SOLBÆR

 

Æblecider-eddike er en mild eddike, som passer godt til honningen i dressingen. Salaten passer fint til frikadeller og farsretter, til røget kød og vildt, f.eks. sommerbuk og som tilbehør til osteanretninger.

 

500 g (ca. 3 stk.) grønne spiseæbler

150 g (ca. 3 stængler) blegselleri

50 g solbær (friske eller frosne)

 

Æblecider-honningdressing.

 

1½ spsk. æblecidereddike

1½ spsk. flydende honning

salt og peber.

 

Evt. frosne solbær optøs, helst natten over i køleskab, så safter de mindst. Saften sies fra. Dressingen blandes. Æblerne skæres i tynde både og vendes straks i dressingen. Blegselleri skæres i tynde skiver og blandes med æblerne. Råkosten anrettes i et fad og solbærrene drysses over lige inden serveringen.

 

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: