SYLTEDE VINBLADE

 

15 pæne store hele vinblade vaskes og skoldes i kogende saltvand, tages op og tørres af. En lage af

 

100 g honning

2 dl vineddike

2 laurbærblade

5 nelliker

      1 stang kanel

 

      koges op med en håndfuld rosiner, ca. 30 min. til det er duftende aromatisk. Nelliker, kanel og laurbærblade tages op, og lagen med rosinerne hældes over bladene og bindes tæt til. Efter en uge kan man begynde at anvende dem.

Vinbladene bruges til at svøbe om små varme retter, f.eks.:

 

  1. kogte ris med hårdt stegte flæsketerninger vendt i karry og rosiner

 

  1. okse-kalvehakkekød eller vildrester, hakkede hasselnødder og kogte ris, salt og hvidløg

 

  1. små stumper fiskestykker let saltede, penslede med paprika-olie og lidt appelsinkød
  2. hytteost og røræg, salt, peber og meget fint strimlet hvidkål. Disse fyldte vinblade varmes på panden i olie, smør eller evt. tomatsauce, alt efter til hvilket fyld de skal anvendes.

     

 

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: