SPINATSALAT

med glaserede skalotteløg og chevrecreme

 

200 g skalotteløg

2     spsk. olivenolie

1     spsk. honning

250 g spæd spinat

200 g cherrytomater

 

Chevrecreme

 

80  g gedeost (flødeostetype)

1½ dl cremefraiche 18 %

ca. 2 tsk. Mælk

salt, peber

 

Skalotteløgene pilles, roden bevares og de skæres i halve eller kvarte, hvis de er meget store. De steges i olien ved middelstærk varme, til de er brune og møre, ca. 10 min. Løgene afkøles.

 

Stilken pilles af spinaten, den brækkes i passende stykker, skylles i flere hold rent vand og tørres  i et viskestykke. Tomaterne halveres.

Til cremen røres osten med cremefraiche tilsat lidt ad gangen. Mælken tilsættes hvis cremen skal være tyndere. Konsistensen skal være som tynd cremefraiche. Den smages til med salt og peber.

 

Ved serveringen anrettes salaten på et fad eller portionsanrettes på tallerkener: først spinaten, herpå cremen og til sidst fordeles tomaterne og løgene over.

 

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: