Kanelroulade

Denne roulade rulles, før den bliver helt kold, så fyldet skal røres sammen, mens kagen bages.

Bund

2 æg

50 g farin

1-2 tsk kanel

½ tsk ingefær

100 g sirup/honning

125 g mel

1 tsk bagepulver,,

Fyld:

150 g flødeost (ligth)

150 g honning

evt. lidt reven citronskal

Pisk æggeblommerne med farin og krydderier til massen er luftig. Tilsæt sirup eller flydende honning, pisk igen og rør mel, bagepulver og de stivpiskede æggehvider i dejen. Bred dejen ud i et jævnt lag på bagepapiret, og bag kagen ved 160 gr. i et kvarters tid. Flødeost og honning piskes luftigt og smages evt. til med en anelse revet citronskal. Bunden tages ud af ovnen, evt. kanter skæres af, og den rulles let sammen, når papiret er fjernet. Rul den ud igen, bred fyldet ud og rul rouladen rigtigt sammen. Stil den i køleskabet, indtil den skal bruges.

 

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: