DANSK 1700-TALS OPSKRIFT PÅ MJØD

 

3½ liter honning og 21 liter vand koges ved sagte varme med stofpose med følgende krydderier:

 

10 g hel sort peber

15 g stødt kanel

15 g stødt nellike

15 g stødt kardemomme

15 g stødt angelicarod

15 g stødt violrod

15 g stødt muskatnød

2 citronskaller

1 g safran

20 tørrede slåenbær

en lille håndfuld humle

 

koges i en time. 2 piskede æggehvider kommes i væsken, efter at posen er trukket op. Der røres rundt og skummes til den er helt klar. Den sies gennem et klæde og afsvales. Kommes i beholder, tønde eller gæringsballon – et stykke tørt franskbrød vædet med 25 g gær, kommes i beholderen, og denne lukkes med gærrør – gærer ca. 21 dage, stikkes om i ren beholder uden bundfald og glemmes i kold kælder i 1 år, så skal den være fornem i smagen.

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: