MJØD, lys som hvidvin

 

Ca. 30 ltr.

 

9 kg. lys honning

1 dl. citronsaft

3-4 ltr. æblemost

1 glas portvinsgær.

 

Honning koges i vand i 10 min og skummes grundigt. Afkøles og hældes på en ballon. Der tilsættes yderligere vand, men ikke mere end der stadig er plads til et par liter. Økselvægt på ca. 90 ved start vil passe. Derefter tilsættes gær, og gæringen vil således starte i løbet af et døgn.  De følgende uger tilsættes

0,5 ltr. Æblemost med en uges mellemrum, til ballonen er fuld. Mjøden gærer herefter videre i en 3 mdr. Efter endt gæring sættes ballonen køligt i 3-4 mdr.

i denne tid vil den bundfælde, og er derefter klar til omstikning, der kan igen efterfyldes med æblemost, efter smag. mjøden er nu klar til at komme på flasker.

Den rå Mjød bliver først rigtig god ved lagring i mindst et år.

 

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: