Melon med druer og gelé


 

    1 moden melon ( ca. 300 gr. melonkød)

    450 g små stenfri druer

    50 g smuttede mandler


    Æblegele:

    ½ dl honning

    1 dl vand

    9 bl. udblødt husblas

    5 dl usødet æblesaft

    citronsaft


    Marcipanskum: piskes fløden let stiv med kanel. Rør først halvdelen af den groftrevne marcipan i skummet og så resten.

    2½ dl piskefløde

    1 tsk. kanel

    100 gr groftreven rå marcipan

Afkøl en bageform eller en randform i fryseren. Skyl druerne og skær melonkød i småstykker. Sæt begge dele i køleskab.

Tag 12-15 hele mandler fra og hak resten. Kog honning og vand op i en lille gryde, mens der piskes.

Opløs udblødt husblas i honninglagen og køl den lidt af. Rør æblesaft i og smag til med citronsaft.

Dæk lige bunden af den iskolde form med æblesaften og læg hele mandler og druer skiftevis i formen. Sæt den i fryseren nogle min.

Fordel druer, melonkød og hakkede mandler i formen og hæld resten af den flydende gelémasse i. Sæt formen i køleskabet i mindst 4 timer.

 

 

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: