Bistik ca. 40 stk

Mørdej:

300 gr mel

75 gr malede hasselnødder

1 stort æg

100 gr sukker

2 tsk vanillesukker

150 gr smør

Rør mørdejen og put denne i en plastpose og lad den ligge ½ time i køle skab.  

Fyld:

5 spsk. honning

100 gr smør

125 gr sukker

200 gr smuttede mandler (høvlede)

 Bland honning, sukker og smør i en gryde og rør rundt, tilsæt mandelskiverne, giv blandingen et opkog og tag gryden af varmen. Lad fyldet køle af. Bagepapir lægges nu i en bradepande og dejen rulles ud i 2 mm' s tykkelse. Dejen pensles med mælk. Fyldet fordeles på dejen med en kniv. Bagetid: 180 - 200 grader i ca. 20 min. Lad kagen køle af på bradepanden inden du skærer kagen i snitter med en skarp kniv. En ekstra delikatesse: Kanterne kan dyppes i overtrækschokolade.

  1.  

 

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: