NØDDESNITTER

Ca. 45 stk.

 

 

Mørdej

                300 g mel

                  75 g malede hasselnødder

                    1 stort æg

                100 g sukker

                    2 tsk. Vanillesukker

                150 g margarine

 

Fyld

                   5 spsk. Honning

                100 g margarine

                125 g sukker

                200 g smuttede, skiveskårne mandler

Endvidere

 

                1 spsk. Mælk

                100-150 g overtrækschokolade

 

Først laves mørdejen. Bland mel, nødder, sukker og vanillesukker i en skål. Heri smuldres margarinen, saml dejen med ægget og stil den i køleskab i ca. ½ time. Dejen udrulles ca. 2 mm tyndt til en plade på 30x38 (en bageplade) og pensles med mælk.

Til fyldet blandes honning, margarine og sukker og koges et par minutter, hvorefter mandelskiverne tilsættes. Lad fyldet køle af, inden det hældes på dejen.

Kagen bages i en forvarmet ovn i ca. 20 min. ved 180-200°. Lad kagen køle lidt, inden den skæres ud i små trekanter.

 

Stykkerne lægges på en rist, og når de er helt afkølede, dyppes alle tre spidser i overtrækschokolade – og nu ligner de det fineste bagerbrød og smager herligt. De er tilligemed fryseegnede.

 

 

 

 

 

 

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: