Italiensk brød

 

½ l lunkent vand

50 g gær

1 spsk. salt (strøget)

1 spsk. olivenolie

1 spsk. flydende honning

750 g pizzamel, gerne iblandet lidt durummel

Gæren opløses i det lunkne vand i et fad. Tilsæt salt, honning, olivenolie og derefter melet lidt efter lidt. Dejen skal være fugtig og blød. Lad den hæve en times tid  Dejen slås ned og deles i to stykker, som formes til kugler. Sæt kuglerne tæt sammen på en bageplade med bagepapir, pensl dem med olivenolie og dæk med plastfolie. Lad brødet efterhæve en halv time. Bages ved 225 gr. i ca. 25 min. Italiensk brød er godt til alt, aftensmaden som tilbehør, til morgenmaden, så behøver man ikke mere. Et brød med en god krumme. 

 

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: