GAMMEL FRANSK HONNINGKAGE

 

8 hele æg røres skummende med

125 g melis

 

750 g mel blandes med

1 søsterkagebagepulver

1 pose hakket pomeransskal

ca. 50 g hakket sukat

100 g korender

100 g tørrede abrikoser, hakkede

150 g hakkede hasselnødder eller mandler

1 dessertske kanel

1 dessertske ingefær

1 dessertske stødt nellike

1 dessertske reven citronskal

750 g smeltet honning

250 g smeltet margarine eller smør

og til sidst kommes massen i.

Bages i bradepande ved 175° . Kan også fordeles i mindre lave aluminiumforme.

Når kagen er afkølet, pakkes den ned i plastfolie helt tæt og kommes i køleskab, hvor den gemmes, gerne en måned, så smager den bedst. Kan holde fra jul til påske og smager herligt i skiver med koldt smør på.

 

P.S.

Når den bruges til julegløgg, glaseres den i festlige farver og mønstre.

 

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: