Honningingefærkage

100 gr smør

225 gr honning

1 ½ dl mælk

450 gr mel

1 knsp. salt

2 tsk. bagepulver

3 tsk. stødt ingefær

100 gr. rosiner

50 gr. syltet appelsinskal

2 æg

 

Glasur:

100 gr. flormelis 2-3 spsk. ingefærlage 25 gr. blødt smør 1-2 tsk syltet ingefær

Smelt smør, honning og mælk i en gryde og afkøl det lidt. Bland mel, salt, bagepulver, ingefær, rosiner og appelsinskal i en skål. Pisk æggene og honningblandingen i. Kom dejen i en smurt form og bag kagen 1-1/4 time ved 175 gr på nederste ovnrille. Afkøl kagen på en bagerist. Rør glasuren sammen og smør den på kagen. Pynt med små stykker syltet ingefær og lad glasuren stivne.

 

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: