Gulerodsbrød

 

50 gr gær

3 dl vand

1 dl kvark

2 tsk salt

1 tsk honning

½ l renve gulerødder

ca. 3/4 kg hvedemel

 

Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt, kvark, honning og skrællede gulerødder. Rør ca. halvdelen af melet i og rør dejen godt sammen. Sigt resten af melet i og ælt dejen smidig. Sæt den til hævning 40-50 min. Slå dejen ned, del den midt over og klap firkantede plader på bageformenes længde. Fold kanterne ind, så de mødes på midten, fold en gang til på langs og rul dejen lidt frem og tilbage. Læg rullerne i smurte bageforme (1½L), efterhæv ca. 30 min. og pensl brødene med mælk eller vand. Bag i 35-40 min ved 190-200 gr nederst i ovnen.

 

 

Helsebrød

 

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: