Biksemad

En svinekam 2 kg.

"æggeblomme" kartofler

6 faste løg

3 fed hvidløg

1 selleri

8 store landæg

Worchestersauce

Stærk chili på flaske

jomfruolie

1 spsk honning

bearnaicesauce 

Stegen steges i forvarmet ovn med 2 kopper vand i bradepanden og et par gode skvæt rødvin over stegen og i vandet, den steges ordentligt igennem i halvanden til 2 timer. De små kartofler koges og brunes i wok'en. Alle løgene skal snurre i jomfruolien. De skal være blanke og kun en lille smule brune i kanten. Sellerien skæres i små tern og skal steges. Stegen skæres i tern og lægges i fadet. Alle delene lægges hver for sig på fadet og de blanke løg hældes over. Delene blandes først når man skal spise biksemaden på sin egen tallerken. Æggene steges let på panden, evt. som turned æg på begge sider. Bernaicen serveres til biksemaden ligesom, at man selv krydrer sin mad med sauce og chili. Det italienske brød serveres til. Der serveres øl og snaps til.

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: