Honningstegte svinekoteletter

4 pæne svinekoteletter

15 gr. smør til bruning

Salt

 

Marinade:

2 spsk. honning, ½ dl sherry, ½ tsk. kanel, 1 tsk. reven citronskal, 1 fed presset hvidløg, Groftkværnet peber

Sauce:

1 dl. vand, 1 ½ dl. creme fraiche, Salt og peber

Pisk marinaden sammen, læg koteletterne ved siden af hinanden i et fad og dryp marinaden over. Lad koteletterne trække i marinaden i køleskab et par timer. Dup dem tørre med køkkenrulle. Drys dem med salt og brun dem på panden i smørret. Læg koteletterne i et ovnfast fad. Kog panden af med vand og tilsæt marinaden, der er tilbage i fadet. Rør creme fraichen i saucen og smag til med salt og peber. Hæld saucen over koteletterne, og sæt dem i ovnen ca. 15 min. ved 200 gr. til de er møre. Pynt koteletterne med citronskiver og persille og server løse ris til.

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: