Orientalsk Lammekølle

 

 Ingredienser: 1½ kg. lammekølle med ben
1 tsk. salt
2 1/2 dl. vand
2 spsk. sojasauce
1 spsk. flydende honning
1 tsk. majsstivelse

Marinade:
saft af 2 citroner ca. 1 1/2 dl.
4 spsk. sojasauce
2 fed presset hvidløg
2 spsk. friskreven ingefær


Tilbehør:
Pasta med let kogte gulerodsstrimler og porestrimler. Lammekøllen lægges i en plastpose. Marinaden piskes sammen og hældes i posen som lukkes.

Trækker i køleskabet ca. 12 timer, vendes nogle gange.

Køllen tages ud af posen, tørres, gnides med salt og lægges i en lille bradepande.

Brunes i ovnen i ovnen ca. 15 min. ved 225 grader. Varmen dæmpes til 160 grader. Vand hældes i bradepanden. Sojasauce og honning røres sammen og pensles på kødet.

Vidersteger 1 1/4 - 1 1/2 time afhængig af hvor rosa kødet ønskes. Køllen pakkes i folie og hviler ca. 20 min. inden den skæres i skiver.

Skyen hældes i en gryde og varmes igennem. Jævnes med majsstivelse udrørt i lidt vand og smages til med salt og peber.

 

 

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: