Koteletter i stærk mangomarinade

4 svinekoteletter

1 appelsin

2 spsk flydende honning

2 spsk hvidvinseddike

1 spsk mild sennep

2 spsk mango chutney

1 tsk karry

1 chilipeber

½ kinakål

2 røde peberfrugter

smør/olie til stegning

salt og peber

 Læg koteletterne i et fladt fad. Pres saften af appelsinen og bland den med honning, eddike, sennep, mango, karry, og fint snittede chilipeber. Hæld det over kødet og lad dem stå tildækket og koldt til næste dag. Vendes en gang. Snit kinakålen fint. Halver peberfrugten, fjern kernerne og skær frugten i terninger. Kog grønsagerne 3-4 min. i letsaltet vand og tag dem op. Dup kødet fri for marinade og steg det i letbrunet fedtstof, i ca. 4-5 min. på hver side. Kom grønsagerne ved sammen med marinaden og lad det stege til alt er mørt. Krydr med salt og peber og server løse ris til.

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: