Honningmarineret andebryst med grønsager

2 Andebryster på ca. 600 gr.

 marinade:

1 citron 2 spsk. honning Salt Peber

Endvidere:

2 - 3 porrer

2 - 3 gourgetter

25 gr. smør

1 spsk honning

1 spsk. vineddike

Peber og salt

Pres saften af citronen og rør den med honning samt lidt salt og peber. Hæld marinaden over andebrysterne, sørg for at fadet, de ligger i, ikke er for stort, så dækker marinaden ikke. Lad brysterne trække køligt i 4 timer, vend dem efter den halve tid. Tag brysterne op af marinaden og dup dem tørre med køkkenrulle. Brun dem på en tør pande, pas på varmen, honningen giver hurtigt en mørk overflade. Kom alufolie om pandens håndtag, hvis det ikke kan tåle varme, og sæt panden nederst i ovnen ca. 15 minutter ved 225 gr., tiden afhænger af hvor rødt brystet må være. Tag kødet ud af ovnen og lad det trække i 10 min. Mens andebrystet steger renses porrer og gour getter og snittes i lange smalle strimler. Kom grønsagerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække et par min. Hæld grønsagerne til afdrypning i en sigte. Varm smørret i en sauterpande og svits grønsagerne ca. 3 min. ved jævn til stærk varme, dæmp varmen lidt, tilsæt honning, vineddikke samt lidt salt og peber. Lad grønsagerne mørne uden låg på i 3-4 min. Skær andekødet i skiver og server grønsagerne til.

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: