Andebryst med figner

2 stk Berberiand bryst a' ca. 350 gr

2 spsk god balsamico-eddike

1 spsk honning

50 gr. smør

salt og friskkværnet peber

 honningbagte figner:

12 modne, men ikke for bløde figner

1 par spsk flydende honning

lidt sukker (gerne rørsukker)

 

Tænd for ovnen på 250 grader og grill. Skyl fignerne. Skær den hårde del af stilken.Vend dem i flydende honning eller endnu nemmere, men lidt mere klistret: kom honning på fingrene og gnid fignerne, så de får et lag honning over det hele. Læg dem med stilken opad i en teflontærteform eller et ildfast fad, der lige passer. Drys med lidt (rør) sukker og stil dem til side. Kog balsamicoeddiken næsten væk i en lille tykbundet gryde og tilsæt en spsk. flydende honning. Sæt gryden til side. Puds andebrysterne af på kødsiden og rids dem med en meget skarp kniv på skindsiden.

  1. Gnid dem på begge sider med salt og peber.
  2. Læg dem med skindsiden nedad i en teflontærteform eller en teflonbradepande.
  3. Sæt dem ca 10 cm fra det rødglødende grill-element i ovnen i 2-3 min.
  4. Tag dem ud og vend dem.
  5. Giv dem 4 min. med skindsiden opad.
  6. Tag dem ud og hæld fedtet af.
  7. Dæk dem med alu-folie og lad dem trække.
  8. Sluk for grillen, men behold de 250 grader og sæt fignerne midt i ovnen i 10 min.
  9. Tag dem ud og sæt andebrysterne ind i et par min. så de får lidt varme igen.
  10. Tag dem ud.
  11. Hæld ved anretning den udsivede saft i sauce-gryden med eddike og honning og bring det i kog.
  12. Skru ned og pisk koldt smør i.
  13. Tag gryden væk fra ilden og smag til med salt og peber, hvis det behøves.
  14. Skær andebrysterne i tynde skiver på tværs af muskelfibrene, og server dem på varme tallerkener med fignerne og 2 spsk. sauce.
  15. Hertil kan serveres kogte båndnudler, vendt i smør.

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: