Vaniljeis med Honningstegte kirsebær
 

Ca. ½ l af den bedste hjemmelavede vaniljeis, se opskrift på is

250 gr. faste røde og søde kirsebær

2 spsk. honning

1 spsk. smør

2 spsk. Kirsch ( klar kirsebærbrændevin, rom eller citronsaft )


 

Skyl kirsebærrene og lad dem dryppe af og udsten dem. Smelt honningen på en teflonpande og lad den karamelissere let. Kom smør på panden og rør smør og honning sammen. Vend kirsebærrene i blandingen og kog dem godt igennem. Tag bærrene op med en hulske og kog. væden ind til den er sirupsagtig. Skrab nu med en stor ske æg af vaniljeisen og anret dem i kolde glas. Kom den indkogte honning, smør og tilsatte kirsch eller rom over, for meget er ikke godt. Dekorer med en myntekvist eller citronmelisse blade. Serveres med det samme.

 

 

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: