Københavner - is
 

3 æggeblommer

4 spsk sukker

1/4 l kaffefløde

1 spsk flydende honning

1 tsk vanillesukker

1/4 l piskefløde

50 gr hasselnøddekerner

50 gr valnøddekerner

50 gr chokolade

1 æggehvide

250 gr jordbær

Pisk æggeblommerne med sukker. Kog kaffefløden op, rør den i æggene og hæld det hele tilbage i kasserollen. Varm op og pisk til cremen småkoger og er blevet tyk og jævn. Lad den ikke koge kraftigt. Tag cremen af varmen og rør honning og vanillesukker i. Stil den til køling. Pisk piskefløden stiv og vend den i cremen sammen med hakkede nøddekerner og grofthakket chokolade. Fyld cremen sammen med hakkede nøddekernerog grofthakket chokolade. Fyld cremen i en form, skyllet med koldt vand, og dæk med folie. Frys ca. 2 timer og vend pisket æggehvide i og halvdelen af jordbærene, som er skyllet, pillet og hakket groft. Dæk isen igen og frys den mindst 3 timer eller til næste dag. Dyp formen i varmt vand, læg et omvendt fad over og vend begge dele. Dekorer isen med friske jordbær.

 

 

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: