Pandekager med fyld
 

2 dl mælk,

2 æg,

2 spsk.revet appelsinskal,

l knivspids salt

ca.25 gr smør,

75 gr mel.

Fyld:

 

5 æbler, 2 spsk.smør, 2 spsk.honning, l tsk. kanel, revet appelsinskal, 3-4 spsk rom, 50 g hakkede vaInøddekerner eller mandler.


Pandekagedejen piskes sammen af mælk, æg, revet appelsinskal, salt, smeltet smør og mel. Smørret kan smeltes på den pande, som senere skal bruges til at bage pandekagerne på. Dejen må gerne hvile lidt, før der bages 8 pandekager, der kan laves i god tid før middagen. Til fyldet smeltes smør og honning på en pande, kanel, revet appelsinskal og skrællede æbler, der er skåret i både, kommes i. Småsteges, til æblerne er møre, hvorefter rom blandes i sammen med de hakkede valnøddekerner eller mandler, og fyldet smages til. Kom l spsk.fyld på hver pandekage, der lukkes som en pakke, lægges i et ildfast fad, stænkes med lidt rom, og honning "kringles" over. Lunes midt i ovnen ved 200 i 10 min. Smager herligt med koldt flødeskum. Er der børn i familien, så spar på rommen og brug istedet appelsinsaft og server pandekagepakkerne med vaniIleis.

 

 

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: