L

Ferskner i fløde ris (4 pers.)

 

1 dl. langkornet ris

1 dl. vand

1/4 tsk salt

2 tsk sukker

3-4 spsk halvsød hvidvin

4 modne ferskner

1 spsk citronsaft

1 spsk flydende honning

1/4 I piskefløde

mandelsplitter

    Bring vand med salt og sukker i kog, rør ris i og skru ned til svageste varme.

    Læg tætsluttende låg på, kog 12 min., sluk ög lad risen trække under låg 12 min.

    Rør den løs med gaffel, tilsæt vin og rør af og til mens risen køler af.

    Hæld kogende vand over fersknerne og træk skindet af.

    Flæk og udsten fersknerne og skær dem i kvarter eller smallere snitter, hvis fersknerne er meget store.

    Bland citronsaft og honning og dryp det over frugten.

    Pisk fløden til blødt skum og vend det i risen sammen med de fleste ferskensnitter.

    Fordel desserten i kolde glas og pynt med ferskensnitter og mandelsplitter.


 

 

 

Anbefalet af Hjørring amts biavlerforening: